• muhammed ali künkcü
GÜNDEM Haber Girişi : 01 Aralık 2022 20:43

Germencik'te toplu açılış

Germencik'te toplu açılış
Germencik’te Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Germencik Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırımlar, törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik’e 390 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Açılışın yapılmasının ardından CHP’ye katılan 912 yeni üyeyi temsilen, 30 kişiye rozet takıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Germencik Belediyesi, Germencik’te hayata geçirdikleri yatırımlar için toplu açılış töreni düzenledi. Belediye koonferans salonunda gerçekleştirilen törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Bülent Tezcan, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“EN MÜKEMMEL HİZMETİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”              

Yoğun ilgi gören törende konuşan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, göreve geldikleri günden beri insana hitap etmeyen yatırım ve hizmetleri israf olarak gördüklerini söyledi. Vatandaşlar arasında ayrım yapmadan, eşit bir şekilde hizmet yaptıklarını anlatan Başkan Öndeş, "Asla siyaset yapmıyoruz. Herkesi kucaklıyoruz, kimseyi ötekileştirmiyoruz. Halkımız için en mükemmel hizmeti yapmak için çalışıyoruz. Bahanelere sığınmadan çalıştık, ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. İlçemizin katma değerini artıracak, markalaştıracak projelere hayat verdik" diye konuştu.

“İLÇEMİZE HİZMET SAĞANAĞI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Şov yapmadıklarının altını çizen Başkan Öndeş, “Tasarrufu elden bırakmadan, israfı önleyerek ilçemize kesintisiz olarak hizmet sağanağı gerçekleştirdik. Şov yapmıyoruz. Bizden öncekilerin şov yaparak açtığı çoğu yerlerin borçlarını biz ödedik, borçlarını biz kapattık ve bunları da teslim aldık. Bugünkü ekonomik koşulları düşündüğümüzde de bu rakamların nerelere vardığını tahmin edebilirsiniz. Elbette yaptıklarımızın yanında yapacaklarımız henüz bitmedi” ifadelerini kullandı. Öndeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’na desteği için teşekkür etti.

 

“189 KİLOMETRE YOL ÇALIŞMASI, SICAK ASFALT YAPTIK”

‘Aydın’ın gururu Çerçioğlu’ sloganlarıyla kürsüye gelen Başkan Çerçioğlu da, ilçe belediye başkanları ile sürekli toplantı halinde olduklarını belirterek, Aydın’a yapacakları hizmetlere ortak akılla karar verdiklerini söyledi. Germencik’te yaptıkları hizmetlerden bahseden Başkan Çerçioğlu, “189 kilometre yol çalışması, sıcak asfalt yaptık. Bunları ben tek tek saymayacağım. Çünkü değerli Germencik halkı, Büyükşehir olduktan sonra yaptığımız hizmetleri biliyor. İktidar 20 yıldır Germencik’teydi. İlçe, MHP’deydi. İl Özel İdaresi vardı. Bu hizmetleri yapmadı 12 yıl boyunca. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hizmetleri Germencik’e verdik. Bu zamana kadar Germencik halkının bizlere verdiği destekten dolayı minnet duygularımı ifade ediyorum. Tabi ki bu hizmeti yaparken de ben, Fuat başkandan çok destek aldım. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇERÇİOĞLU’NDA KREŞ MÜJDESİ

ASKİ olarak 214 kilometre altyapı çalışması yaptıklarını dile getiren Çerçioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Turanlar İçme Suyu, Hıdırbeyli Kanalizasyon Hat çalışmasını yaptık. Mursallı Kanalizasyon ve İçme Suyu Hat çalışması, 10 gün sonra hizmete girecek. 18 adet içme suyu sondaj kuyusu, 5 adet paket arıtma tesisi yaptık. Bunların toplam maliyeti 113 milyon lira. Güncel maliyetini söylersek 390 milyon liralık yatırım yaptık.”

Çerçioğlu, Germencik Belediyesi’nin tahsis ettiği yerde otizmli bireylere yönelik çok amaçlı spor salonu açtıklarını ifade ederek, “Sayın başkanımızla beraber kreş yapacağız. Şu anda buradan da müjdeyi vermek istiyorum, projesi hazırlandı. Yine Halk Ege Et mağazası, Selatin Köy Pazarı, kültür merkezi açtık. Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’ne itfaiye kurduk. Üreticilerimize süt soğutma tankı ve yem desteğinde bulunduk. Bu söylediklerim zaten bizim asli görevimiz” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZI YALNIZ BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ”

Belediye başkanları olarak altyapı, üst yapı, asfalt ve benzeri hizmetleri yapmak zorunda olduklarını dile getiren Çerçioğlu, şunları kaydetti: “Bizim CHP’li belediyelerin en çok başarılı olduğu konu, sosyal belediyecilik. Eğer Aydın’da yaşıyorsanız hiç kimse karnı aç yatağa girmez, hiç kimse soğuktan üşümez, çünkü CHP’li belediyeler vardır. Hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun vermiş olduğu talimatlar üzerine her zaman fakir fukara garip gurebanın yanında olduk, yanında da olmaya devam edeceğiz.”

912 KİŞİ, CHP’YE KATILDI

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Bülent Tezcan, hizmetler için başkanlar Çerçioğlu ve Öndeş’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Germencik Belediye binası kamulaştırılması, Bozköy, Çamköy, Dağyeni, Abdurrahmanlar, Üzümlü, Kızılcapınar, Reisköy, Mursallı ve Şahintepe Sosyal Tesisleri, Germencik ve Ortaklar yürüyüş yolları, Balatçık, Ömerbeyli, Ortaklar- Söke, Ortaklar Havva Şahin Sokak, Ortaklar Köprüaltı Sokak ve Ortaklar Tanır Sokak yolları, Ortaklar Düğün Salonu, 6000 metrekare Germencik Park, Dağkaraağaç köprü genişletmesi ve Mursallı kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarının açılışı yapıldı.

Törenin sonunda CHP’ye katılan 912 yeni üyeyi temsilen, 30 kişiye rozet takıldı.