• muhammed ali künkcü
GÜNDEM Haber Girişi : 25 Mart 2020 00:34

Germencik'te esnaf İnşaatlardan dertli

Germencik'te esnaf İnşaatlardan dertli
Ülkemizde etkisini her geçen gün daha fazla hissettiren koronavirüs ile mücadelede bugün itibariyle 44 vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken müteahhitlerin alınan tedbirler konusundaki vurdum duymaz tavırları vatandaşı kızdırdı.
Germencikte geçtiğimiz günlerde toplanan hızsısıhha meclisi İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası olağanüstü toplanmış ilçede alınması gereken bir sonraki gün esnafa tebliğ etmişti. Ancak alınan kararların sadece küçük esnafta uygulanması bazı esnaflar tarafından tepkiye neden oldu. İşyerlerinde bulunan malzemeleri kapı önüne çıkartamadıkları için kepenk açmayan bazı esnaflar Germencik'te devam eden inşaatların konuya duyarsızlığına tepki gösterdiler. "Sağlığımız açısından yapılan çalışmaları ve hıfzısıhha meclisinin aldığı kararları oldukça başarılı buluyoruz. Süreci Belediyemiz ve kolluk kuvvetleri oldukça başarılı yürütüyor. Dükkanımızın önünde bulunan bütün malzemeleri hatta yerde serili olan halıyı dahi kaldırmamız istendi. Bizde alınan kararlar neticesinde üzerimize düşeni yaptık. Ancak bu esnada da mahallemizde yapımı devam eden ve M.P. ye ait inşaatın malzemelerinin mahallenin ortasında olduğunu ifade ettiğimizde kendisinin işgaliye parası ödediğinden bahsedildi. Bizlerde işgaliye parası ödüyoruz ama insan sağlığını da hiçe saymıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı paradan daha mı değerli. Alınan kararlarda inşaatların bu atıkları konusunda bir karar alınmadı mı? Sadece bu inşaat değil Germencik'te farklı noktalarda yapımı devam eden inşaatlar var. Bizler dışarıda bulunan malzemelerimizi dükkan içerisine taşıdık. Ama bu devam eden inşaatların demir, kalıp ve inşaat malzemeleri mahallenin ortasında hem görüntü kirliğine sebep oluyor hemde sağlığımız açısından büyük tehdit sergiliyor. Virüse karşı dükkan önünde bulundurulmaması gereken malzemelerimizi bizler nasıl kaldırdıysak kimseye çifte standart uygulanmamalı. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Alınan kararlar sadece küçük esnafa karşı mı uygulanıyor? yada bu kişiler cezamızı öderiz ama malzemelerimizi buradan kaldırmayız diye mi düşünüyorlar" ifadelerini kullandılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.