Çiftçiler Tarlalarında, Bahçelerinde çalışarak Ülke Ekonomisine katkıda bulunmak için var güçleriyle çalışmaya devam ediyor. Bağ Bahçe temizliği, Budama, İlaçlama, Fidan dikme, Buğday ekiminden sonra ilaçlama ve Gübreleme çalışmaları yapan çiftçi İsmail Çatık "Üretim konusunda Devlet izin veriyor. CKS Bağ Bahçe işlerinde babama yardım ediyorum. Çiftçiler bu konuda rahat ve izin problemleri yok çiftçinin üretimi devam ediyor. Çiftçide duraklama diye bir şey yok fidan ekiminden Sulamasından bakımından yer işlemesine kadar tüm bağ bahçelerin faaliyetleri aslında yılın hemen hemen 12 ayında devam ediyor. Bölgemiz bir çok mahsulün üretildiği bir Bölge o yüzden zincirleme şeklinden gidiyor. Aslında çalışmak isteyen herkes bağında bahçesinde bir şekilde hem vakit geçirebiliyor hemde üretime yönelik faaliyetler gerçekleştirebiliyor. Bugün İncir Fidanları diktik. Tamda zamanı can Suyunu verdik. Allah yedirmeyi nasip etsin" dedi.
Çiftçilerden Kemal Özkaya (75) ve (65) yaşındaki eşi Fatma Özkaya ile birlikte pandemi kapsamına rağmen çiftçilik yaptıkları için Devletin verdiği izinle Bağ Bahçelerinde çalışarak üretime devam edip, Ülke Ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Kemal Özkaya ve Eşi Fatma Özkaya "Asma, İncir, Zeytin buduyoruz. Çalı çırpı topluyoruz. Eksik olan bu işlerle uğraşıyoruz. Zamana göre Mevsime göre işler yapıyoruz. Ürettiğimiz için çok şükür çalışıyoruz. Sağlığımız el verdikçe çalışmaya devam edeceğiz. Çiftçiler üretmezse Şehirdekiler ne yiyecek. Alış veriş olacak, üreteceğiz, satacağız. Alış veriş için çarşıya çıkacağız. İnşallah bu Salgın Hastalık biter herkes rahata kavuşur. Allahtan dileğimiz bu" diye konuştular.
Germencik Ziraat Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Uyar "Bizim için üretim hiç durmuyor. Ülke olarak üretmek zorundayız. Ürettiğimiz kadar varız. Biz Çiftçiler olarak Asmalar, İncir, Zeytin Ağaçlarında Budama ve bakım işleri yapılıyor. Buğdayların Ekimi bitti. Şu an ilaçlama ve Gübreleme işlemleri yapılıyor. Çiftçiler olarak üretime devam ediyoruz. Biz her an üretmek zorundayız. Ağaçlar, Bahçeler, Topraklar, Çocuk gibi bakımı yapılmadan ilgi gösterilmeden büyümüyorlar. Mahsul vermiyorlar. O yüzden biz hep onlarla birlikte olmak zorundayız. Ve bakımlarını yapmak zorundayız. 65 ve üstü Çiftçimiz sayısı çok fazla onların muaf tutulması sebebiyle üretime hiç ara vermeden devam ediyoruz. Çiftçilerimiz Tarlalarında Bahçelerinde Havalar elverişli olduğu sürece ilaçlamalar, Gübrelemeler, Budamalar yapıyor. Çiftçinin üretmesi gerektiği bir dönemden geçiyoruz. Devletimizde Çiftçilere sonuna kadar tüm imkânları kullanıyor. Bu nedenle şu an herkes Bağ Bahçelerde herkes işini takip ediyor. Herkes üretmekle ilgili üzerine düşen görevi yapıyor" dedi.
MUAYENE HİZMETİ ÇİFTÇİLERİMİZİN AYAĞINA GİDİYOR
Uyar "Germencik Ziraat Odası olarak Tüv Türk Gezici Muayene Araçlarıyla Çiftçilerin Traktörlerine Muayene yapılması için yapmış olduğumuz Sözlü protokolle Traktörlerimizin yoğun olduğu Bölgelere yönlendiriyoruz. Çiftçilerimiz Herhangi bir cezaiyi muayedeyle karşılaşmamaları için vize işlemlerini gerçekleştirmiş oluyorlar. Ve bu şekilde de üretime ara vermemiş oluyoruz. Çünkü en yakın vize istasyonu buraya 22 kilometre uzaklıkta o 22 kilometreyi aradan kaldırıp istasyonu buraya getirmiş oluyoruz. Çiftçilerimizde işlerinden geri kalmamış oluyorlar" dedi.
28.02.2021 14:47:48