LEVENT TUNCEL VERDİĞİ SÖZÜNÜ TUTMUYOR

Söke Belediyesi ile Belediye- İş sendikası arasındaki görüşmelerin tıkandığı bilgisine ulaşıldı. İşçiler Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in verdiği sözleri tutmamasından şikayetçiler.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in Belediye işçilerine vermiş olduğu sözleri yerine getirmediği gibi CHP Genel Merkezinin belirlediği asgari ücret tarifesine de uyumadığı öğrenildi.

İŞÇİYE VERDİĞİ MAAŞ, BELİRLENEN ASGARİ ÜCRETİNDE ALTINDA

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in daha önce gazetemizde yayınladığımız haberde kendine yakın bazı personellere astronomik rakamlar ödediği ortaya çıkmıştı. Özellikle Saha koordinatörü olarak görev yapan Mehmet Ünsal Bakar 17 bin (17.000) TL, Basın Sorumlusu Levent Tuncer'in ise 11 bin (11.000) TL maaş ve mesai ödemesi alması tepkilere yol açmıştı.
Bu kişilere bu maaşlar ödenirken sahada çalışan işçilere 22 TL'lik komik bir zam yapılmak istenmesi, cumartesi çalışma konusunda ısrar edilmesi ve CHP Genel Merkezinin belirlediği 3.100 TL’lik asgari ücret taban fiyatını vermemesi görüşmelerin tıkanmasına sebep olduğu bilgisine ulaşıldı.

İŞÇİLER SABIRLA BEKLİYOR

Söke Belediyesinde çalışan işçiler Sendika ve Söke Belediyesi arasında yaşanan gelişimeleri yakından ve sabırla takip ediyor. Söke Belediyesinin içinden aldığımız bilgiye göre görüşmelerin tıkanmasındaki baş aktör Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli. Yerli'nin Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’i işçiler konusunda yanlış yönlendirdiği gelen haberler arasında. Söke Belediyesinde bazı isimlerin Levent Tuncel ile görüşmek için büyük çabalar harcadığı ancak Yerli’yi aşamadığı öğrenildi.

https://www.batibolgehaber.com/soke-belediyesi-arpalik-olmus-park-sefi-17-000-tl-maas-aliyor_735.html?fbclid=IwAR086ECJyVIRUIS0Bfsq8Ydhn7wRV6fTLyaryORcNUUNL8TKw3BaRrriNQA


28.12.2020 19:37:00