CHP’Lİ YILDIZ, GERMENCİK'TE SEMT PAZARINI GEZDİ

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Germencik semt pazarında vatandaşlarla buluştu.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Germencik semt pazarında vatandaşlarla buluştu. Vatandaşın geçinmekte zorlandığını dile getiren Yıldız, “Şuan Cumhurbaşkanının yapması gereken tek şey var. İşçiye, emekliye, memura herkese yüzde yüz zam yapmak zorundadır.” dedi.

Aydın’ın Germencik ilçesinde perşembe günleri kurulan semt pazarına alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar, satılan ürünlerin fiyatlarından dolayı dert yanıyor. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Germencik Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Bircan, CHP İlçe Başkanı Salih Çavuş, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Pelin Çavdarlı, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nedim Can Çetin ile partililer semt pazarını gezdi. Tezgahtaki ürünleri inceleyen Yıldız, yüksek fiyatlardan dolayı dert yandı. Faturaların da yüksek olmasıyla vatandaşın bunalımda olduğunu kaydeden Yıldız, çağrı yaptı. 

“ÜLKEYİ SEVİYORSA ERKEN SEÇİM KARARI ALMALI”

Hükümetin izlediği politikalar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren CHP’li Yıldız, “Bu hafta 8 ilçe gezdik, üretici de tüketici de zor durumda. Mazot bugün 16-17 lira olmuş, gübre yüzde bin artmış. Alıcıyla, satıcı karşı karşıya geliyor.  30 yıllık esnaf, tüketicinin, eskiden 30 liralık aldığı peyniri, şimdi 5 liralık almaya başladığını söylüyor. Bu iktidar bu ülkeyi 20 yıldır, bu hale getirdi. 20 yıldan sonra bu sorunları çözme şansımız yok. Cumhurbaşkanı bu ülkeyi seviyorsa derhal, seçim kararı alıp, bir an evvel seçime gidilmesi gerekir. Aksi takdirde buhran yaşanacaktır.” dedi.

“83 MİLYON YOKSULLUK İÇİNDE YAŞIYOR”

Kendisine iletilen şikayetleri de dile getiren Yıldız, şöyle devam etti: “Bin 500 liraya kirada oturan bir kişi, 4 bin 500 lira elektrik faturası ödüyor. Emekli olan biri de 2 bin 500 lira maaş aldığını, bin 300 lira da doğal gaz faturası ödediğini söylüyor. Kısacası vatandaş bunalımda. Gerçekten Türkiye, 83 milyon yoksulluk içinde ve bir avuç zengine çalışıyor. Emekliye yüzde 27, elektriğe yüzde 158 zam geldi. Emekli aldığı maaşı daha cebine koymadan yarısı gitti. Şuan Cumhurbaşkanının yapması gereken tek şey var. İşçiye, emekliye, memura herkese yüzde yüz zam yapmak zorundadır. Kendisine yüzde 158 zam yapıyor.”

3 ÇOCUKLU AİLE 3 ELMA ALIYOR

Vatandaşın geçim derdinde olduğuna vurgu yapan Yıldız, “Cumhurbaşkanı, Euro, dolar bazında yaptığı 135 milyar dolarlık yap-işlet-devret modelini hemen TL’ye çevirmelidir. Vatandaşa deniyor, TL’ye çevir diye. Vatandaş da dolar falan yok. Her gittiğim yerde her vatandaş seçim istiyor. 3 çocuklu aile 3 elma alıyor. Burası Aydın, geliri en yüksek olan bir yer, diğer yerleri de siz düşünün.” ifadelerini kullandı.


10.02.2022 16:42:53